Tukholman metro – Blå linje till Nacka

Tukholman metron sinisen linjan laajennus Kungsträdgårdenista uusina pääteaseminaan Nacka ja Sockeplan. Raidepituus 11 kilometriä, jonka varrelle rakennetaan 5 uutta metroasemaa. Rockplanin vastuualueisiin projektissa on kuulunut Nackan ja Sockenplanin kalliorakennesuunnittelu ja rakennusgeologia sekä Gullmarsplanin, Sofian, Hammarby Kanalin ja Sicklan rakennusgeologiset raportit.

Sinisen linjan laajennuksen rakentaminen alkoi vuonna 2019 ja metron on tarkoitus kulkea Nackaan ja Sockeplaniin asti vuonna 2030.

Tilaaja
Sweco Civil AB

Vastuut
Kalliorakennesuunnittelu ja rakennusgeologia

Tutustu myös

Käytetyn ydinpolttoaineen loppusijoituslaitos

Sweco Civil AB/SKB

Ruotsin Forsmarkiin on suunnitteilla maailman toinen käytetyn ydinpolttoaineen loppusijoituslaitos 500 m syvyyteen. Loppusijoituslaitoksen kapasiteetti tulee olemaan yli 6000 kuparikanisteria.

Etelä-Hermannin kalliopysäköintilaitos

Helsingin kaupungin asuntotuotantotoimisto ATT

Etelä-Hermannin pysäköintilaitos on rakennettu palvelemaan alueen asuinrakennuksia ja liikekiinteistöjä. Pysäköintilaitoksen suunnittelussa on huomioitu maanpäällisten sisäänkäyntien maastouttaminen osaksi kaupunkirakennetta.

Vuosaaren liikennetunnelit

Tiehallinto / Vuoli projekti

Vuosaaren sataman Porvarinlahden tietunnelien ja Labbackan rautatietunnelin suunnittelu yhdessä Finnmap Infra Oy:n kanssa.

Kiinnostuitko?

Kysy lisää Miika Kalliokarilta soittamalla numeroon +358 40 557 5113 tai laittamalla sähköpostia osoitteeseen miika.kalliokari@rockplan.fi.