Maunulan liikuntahalli

Vuonna 1998 valmistunut Maunulan liikuntahalli sijaitsee maanalaisessa väestönsuojassa. Tilojen sisäänkäyntiramppi on Männikkötiellä, mutta varsinainen sisäänkäynti Maunulanmäen puolella. Suoja on pääasiassa maanalainen kalliosuoja. Sisäänkäyntirakennuksen pääasiallinen rakennusmateriaali on teräsbetoni.

Kohteessa on havaittu kosteusongelmia lähinnä alapohjissa, mutta myös seinien ja katon ruiskubetonoitu kalliopinta vuotaa paikoitellen. Hankkeen tarkoituksena on selvittää olemassa olevan liikuntahallin alapohjan kosteusongelmien seuraukset, suunnitella lattiarakenteet valituilla alueilla uusiksi ja parantaa tilan ilmanvaihtoa. Nyt korjauksen kohteena on erityisesti alapohjan kunnostaminen tuulettuvaksi.

Tilaaja
Helsingin kaupunki, Kaupunkiympäristö

Vastuut
Pääsuunnittelu ja arkkitehtisuunnittelu

Tutustu myös

Etelä-Hermannin kalliopysäköintilaitos

Helsingin kaupungin asuntotuotantotoimisto ATT

Etelä-Hermannin pysäköintilaitos on rakennettu palvelemaan alueen asuinrakennuksia ja liikekiinteistöjä. Pysäköintilaitoksen suunnittelussa on huomioitu maanpäällisten sisäänkäyntien maastouttaminen osaksi kaupunkirakennetta.

Paloheinäntunneli

HKR-Rakennuttaja

Paloheinätunneli on Helsingin keskuspuiston alittava julkisen liikenteen ajotunneli. Tunneli on yli 1 km pitkä ja se otettiin käyttöön 2015. Tunneli lyhentää joukkoliikenteen runkolinjan matka-aikaa 15 minuuttia.

Kluuvin pysäköintilaitos ja väestönsuoja

Kluuvin pysäköintilaitos Oy

Helsingin Kluuvin pysäköintilaitos yhdistää pysäköinnin ja väestönsuojan ympäröivään Helsinkiin. Pysäköintipaikkoja on yhteensä 725 ja tila toimii tarvittaessa väestönsuojana 7500 hengelle.

Kiinnostuitko?

Kysy lisää Vesa-Matti Lehtovaaralta soittamalla numeroon +358 45 657 8336 tai laittamalla sähköpostia osoitteeseen vesa-matti.lehtovaara@rockplan.fi