Kakolanmäen jätevedenpuhdistamo

Kakolanmäen jätevedenpuhdistamoa varten louhittiin 471 000 kuutiometrin kalliotila aivan Turun keskustan tuntumaan. Jätevedenpuhdistamo korvasi valmistuttuaan viisi vanhaa puhdistamoa ja sen ansiosta seudun jätevesien kuormitus mereen väheni 30–50 %. 

Puhdistuksessa eroteltavasta lietteestä valmistetaan biokaasua, jota hyödynnetään kaukolämmöksi. Kakolan lämpöpumppulaitos taas hyödyntää puhdistetun jäteveden hukkalämpöä. Vanhoissa arvokkaissa rakennuksissa toimiva Kakolan vankila loi oman haasteensa louhinnan toteutukselle. Puhdistamon suunnittelussa ja rakentamisessa huomioitiin erityisesti läheisyydessä oleva tiivis kaupunkiympäristö ja sijainti arvokkaan saaristomme sisäosassa

Tilaaja
Turun seudun puhdistamo Oy/FCG

Vastuut
Kalliorakennesuunnittelu

Tutustu myös

Tukholman metro – Blå linje till Nacka

Sweco Civil AB

Tukholman metron sinisen linjan laajennus Kungsträdgårdenista uusina pääteaseminaan Nacka ja Sockeplan. Sinisen linjan laajennuksen rakentaminen alkoi vuonna 2019 ja metron on tarkoitus kulkea Nackaan ja Sockeplaniin asti vuonna 2030.

Etelä-Hermannin kalliopysäköintilaitos

Helsingin kaupungin asuntotuotantotoimisto ATT

Etelä-Hermannin pysäköintilaitos on rakennettu palvelemaan alueen asuinrakennuksia ja liikekiinteistöjä. Pysäköintilaitoksen suunnittelussa on huomioitu maanpäällisten sisäänkäyntien maastouttaminen osaksi kaupunkirakennetta.

Vuosaaren liikennetunnelit

Tiehallinto / Vuoli projekti

Vuosaaren sataman Porvarinlahden tietunnelien ja Labbackan rautatietunnelin suunnittelu yhdessä Finnmap Infra Oy:n kanssa.

Kiinnostuitko?

Kysy lisää Lassi Hatakalta soittamalla numeroon +358 40 455 2774 tai laittamalla sähköpostia osoitteeseen lassi.hatakka@rockplan.fi.