Kalliorakennesuunnittelu

Kalliorakennesuunnittelun avulla autamme asiakkaitamme hyödyntämään kiinteistöään tehokkaammin esimerkiksi sijoittamalla toimintoja maan alle. Väestönsuojien lisäksi maan alle voidaan rakentaa monenlaisia muita toimintoja, kuten joukkoliikennettä, pysäköintiä ja liikuntatiloja. Helsingissä maan alla kulkee myös useita jalankulkijoille tarkoitettuja tunneleita, jotka yhdistävät kaupungin eri toiminnot toisiinsa.

Ammattitaitoisella suunnittelulla varmistetaan, että maanalaiset tilat voidaan toteuttaa turvallisesti ja taloudellisesti säilyttäen maanpäälliset toiminnot ennallaan. Rockplan on nimensä mukaisesti kalliorakennesuunnitteluun erikoistunut suunnittelutoimisto, joka on ollut mukana monissa Suomen suurimmissa maanalaisissa hankkeissa. 

Kalliomekaniikka analysoi kolmiulotteisten mallien avulla kallion käyttäytymistä ja mallintaa kalliorakenteelliset vaihtoehdot. Näiden ratkaisujen pohjalta laaditaan tarkat louhinta-, lujitus- ja tiivistyssuunnitelmat, jotta työt saadaan toteutettua taloudellisesti ja turvallisesti.

Meiltä löydät kaikki kalliorakennesuunnittelun palvelut hankkeen kaikkiin vaiheisiin, kalliomekaanisista analyyseista ja simuloinneista geologisiin kartoituksiin sekä louhinta-, lujitus- ja tiivistyssuunnitteluun.

Tampereen seudun keskuspuhdistamo

Tampereen seudun keskuspuhdistamo Oy / Tampereen kaupunki

Kallion sisään rakennettavan, uusimpia pudistustekniikoita hyödyntävän jätevedenpuhdistamon rakentaminen aloitettiin Sulkavuoressa 2018.

Tutustu asiakastarinaan

Käytetyn ydinpolttoaineen loppusijoituslaitos

Posiva Oy

Maailman ensimmäinen käytetyn ydinpolttoaineen loppusijoituslaitos rakentuu Olkiluotoon Eurajoelle.

Tutustu asiakastarinaan

Etelä-Hermannin kalliopysäköintilaitos

Helsingin kaupungin asuntotuotantotoimisto ATT

Etelä-Hermannin pysäköintilaitos on rakennettu palvelemaan alueen asuinrakennuksia ja liikekiinteistöjä. Pysäköintilaitoksen suunnittelussa on huomioitu maanpäällisten sisäänkäyntien maastouttaminen osaksi kaupunkirakennetta.

Tutustu asiakastarinaan

Kiinnostaako kalliorakennesuunnittelun palvelut?

Kysy lisää  Miika Kalliokarilta soittamalla numeroon +358 40 557 5113  tai laittamalla sähköpostia osoitteeseen miika.kalliokari@rockplan.fi.