Metro, liikenne, pysäköinti

Rockplan on pitkän historiansa aikana osallistunut lukuisiin metro-, liikenne- ja pysäköintilaitoshankkeisiin. Maan alle rakennettavan infran suunnittelussa tulee ottaa huomioon tilan jatkokäyttö ensimmäisen käyttötarkoituksen päätyttyä.

Vuonna 2007 alkanut Länsimetron Ykkösvaihe ja 2013 alkanut kakkosvaihe ovat olleet suuria ja pitkäkestoisia hankkeita. Rockplan on ollut molemmissa vaiheissa mukana konsulttiyhteenliittymissä, joissa Rockplan on vastannut ykkösvaiheessa pääsuunnittelusta ja kalliorakennesuunnittelusta sekä kakkosvaiheessa kalliorakennesuunnittelusta ja rakennesuunnittelusta.

Liikennetunneleiden osalta Rockplan on osallistunut Vuosaaren liikennetunneleiden ja Paloheinän joukkoliikennetunnelin hankkeisiin.

Kokemusta on myös kertynyt pysäköintilaitosten pää-, arkkitehti-, rakenne- ja kalliorakennesuunnittelun osalta. Rockplan on ollut osa suunnitteluorganisaatiota muun muassa Ässäparkin, Kampin keskuksen, Etelä-Hermannin kalliopysäköintilaitoksen ja Erottajan pysäköintilaitoksen rakennushankkeissa.

Länsimetro

Länsimetro Oy

Länsimetron myötä Helsingin metroverkko kurottautuu Espooseen, kasvaa pituutta 21 kilometriä ja saa varrelleen 13 uutta asemaa.

Tutustu asiakastarinaan

Paloheinäntunneli

HKR-Rakennuttaja

Paloheinätunneli on Helsingin keskuspuiston alittava julkisen liikenteen ajotunneli. Tunneli on yli 1 km pitkä ja se otettiin käyttöön 2015. Tunneli lyhentää joukkoliikenteen runkolinjan matka-aikaa 15 minuuttia.

Tutustu asiakastarinaan

Etelä-Hermannin kalliopysäköintilaitos

Helsingin kaupungin asuntotuotantotoimisto ATT

Etelä-Hermannin pysäköintilaitos on rakennettu palvelemaan alueen asuinrakennuksia ja liikekiinteistöjä. Pysäköintilaitoksen suunnittelussa on huomioitu maanpäällisten sisäänkäyntien maastouttaminen osaksi kaupunkirakennetta.

Tutustu asiakastarinaan

Kiinnostuitko?

Kysy lisää metroon liittyen Miika Kalliokarilta soittamalla numeroon +358 40 557 5113 tai laittamalla sähköpostia osoitteeseen miika.kalliokari@rockplan.fi ja liikenteeseen ja pysäköintiin liittyen Ville Annilalta soittamalla numeroon +358 40 457 1365 tai laittamalla sähköpostia osoitteeseen ville.annila@rockplan.fi